Overige info

Partners & certificeringen

  • Hoe herken je een goede coach? Allereerst gaat het om een goede match, de coach die jij kiest moet bij jou en bij je vraag passen. Daar is het intakegesprek de aangewezen manier voor. Je kunt dan ontdekken hoe een coach werkt, of deze jou snapt en hoe snel je samen tot resultaat kunt komen.
  • Verder is het goed om de certificeringen van een coach te checken. Deze geven geen garantie, maar zijn een hulpmiddel. Ze bieden onder andere een klachtenprocedure en een ethische code.
  • KLEUR! is gecertificeerd en geregistreerd als NOBCO / EMCC Practitioner Coach en als STiR Erkend Coach. Verder bezit KLEUR! een CRKBO-registratie.
  • KLEUR! maakt bij haar trainingen en coaching gebruik van instrumenten van andere leveranciers. De belangrijkste hiervan is de TTISI Gedrags- en Drijfverenanalyse. Ook de Drijfverenscan van IntoDrives wordt gebruikt.
  • Voor het inzetten van de drijfverenprofielen is KLEUR! gecertificeerd als TTISI-consultant Gedrag en Drijfveren en gecertificeerd door IntoDrives voor de Drijfverenscan.

De kleuren van KLEUR!

Over de zes kleuren van KLEUR! is (natuurlijk) nagedacht. Zij vertegenwoordigen de zes stappen van ontwikkeling volgens KLEUR!:

Ken jezelf Blauw, de kleur van de analyse en het denken Patroon van zeewater
Luister Groen, de kleur van de interactie en vertrouwen Patroon van bladgroen
Exploreer Geel, de keur van de potentie en innovatie Patroon van bloembloei
Uit jezelf Oranje, de kleur van de ambitie en ideeën Patroon van rots en aarde
Realiseer Rood, de kleur van de actie en energie Patroon van lava en vuur
! Paars, de kleur van de intuïtie en bewustzijn Patroon van kristal en lucht

 

Als je de kleuren relateert aan de levensfases die we als mens doormaken ontstaat het volgende:

 

  • Young adult staat in het teken van je eigen kleur ontdekken / zelfkennis -> blauw en groen
  • Adult staat in het teken van kleur bekennen / authenticiteit -> geel en oranje
  • Senior adult staat in het teken van kleur geven / gaan doen wat echt bij je past -> rood en paars

Natuurlijke patronen

Natuur en natuurlijke fenomenen., soms wetenschappelijk, soms wonderlijk.

Het lijkt tegenstrijdig, een natuurlijk patroon. Toch zien we dat overal om ons heen. Regelmatigheid in de schijnbare chaos. Het maakt ons bewust hoe weinig we weten, dat alles er al is, dat ons volle potentieel niet in de ratio ligt, maar in de integratie van ratio met intuïtie. Of zoals Einstein het ooit zei:

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honours the servant and has forgotten the gift.

Voor meer quotes kijk je bij inspiratie.